Poezie

 

Jantine Dijkstra (1961) is dichter in hart en ziel. Overal ligt er poezie op haar te wachten. Het enige dat ze nog hoeft te doen is het op te rapen. Al jaren schrijft Jantine poezie; vrije verzen, haiku's, sonnetten. Ook kindergedichten vindt ze heerlijk om te maken. Ze wordt blij van de klanken het ritme en de kracht van het weglaten.
Jantine heeft les gehad van gerenomeerde Nederlandse dichters waaronder Edward van de Vendel, Janna Beranová, Esther Knibbe. Zij hebben haar de kneepjes van het vak geleerd.

Ze schrijft drie type gedichten: kinderpoëzie, light verse en volwassen poëzie. Al deze vormen zijn haar even dierbaar.

Jantine geeft poëzielessen, is dichter van de groep ‘Dichters voor Vrede’, schrijft in opdracht en geeft poëzieworkshops op scholen en verenigingen.

Voor bedrijven schrijft ze gedichten die gebruikt worden in rapporten en werkbijeenkomsten. Poezie spreekt mensen aan, roept gevoelens op, maakt emoties wakker. Vaak raakt dat de lezers zo dat daarna de informatie beter “binnenkomt“.

De gedichten staan ingedeeld in 3 groepen;

  • Gedichten
  • Kindergedichten
  • Lightverse

Bij Gedichten staat de poezie die abstract kan zijn, zoekend of vragend. Deze gedichten zijn voor liefhebbers van poetische taal. Het zijn geen zware of moeilijke gedichten want Jantine schrijft het liefste in lichte taal.

Kindergedichten zijn, logisch genoeg, gedichten voor kinderen. Ze hebben geen moeilijke zinnen of een diepliggende bedoeling. Ze zijn leuk en makkelijk om te lezen en vooral bedoeld voor het jongere publiek. Bij volwassenen kunnen kindergedichten iets in hen wakker maken.

Lightverses. Net als kindergedichten zijn dit vrolijke gedichten, soms met een bedoeling erachter.

Behalve deze drie onderwerpen, ontwerpt Jantine Dijkstra ook mooie, originele layouts voor posters en kaarten, voorzien van pakkende teksten. 
 

Cookie-instellingen